Az év videója: A Google újraforgatta a Reszkessetek, betörők!-et Macaulay Culkinnal

A Google úgy gondolta, karácsony alkalmából népszerűsíti kicsit a hangalapú szolgáltatását, a Google Assistantet. A végeredmény zseniális lett.

Májusban egy igen váratlan dolgot húzott a Google: megmutatta, hogy már egy gép is képes úgy telefonálni, mint az ember. A mesterséges intelligenciának és a fejlett hangalkotó technológiának hála a Google Assistant angolul már úgy végzi el ezt a feladatot, hogy a vonal másik végén lévő ember észre sem veszi, hogy valójában nem emberrel, hanem géppel beszélget.

Persze arra, hogy ezt a fajta fejlett technológiát mi is használni tudjuk, valószínűleg még várni kell, a Google legalábbis az elterjedéséről, illetve széles körben való használhatóságáról egyelőre semmi konkrétumot nem mondott. Ettől függetlenül már most is jó néhány feladatot adhatunk neki, a Google pedig úgy döntött, ezt egy igazán autentikus karácsonyi reklámban teszi még nyilvánvalóbbá: újraforgatták a Reszkessetek, betörők!-et, méghozzá Macaulay Culkinnal.

A 38 éves színész visszatért az ikonikus házba Kevin McCallisterként, akit a szülei otthon felejtettek a vakáció idejére. Kevin így a Google Home Hubot hívja segítségül, vele bővíti a bevásárlólistát, védi meg a házat és intézi el a pizzafutárt úgy, ahogy csak ő tudja – a legendás mondattal:

Tartsd meg az aprót, te mocskos állat!

Az egyperces videó minden pillanata zseniális.

 

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.