10 abszurd tény Pablo Escobar vagyonáról

Pablo Escobar, a „kokainkirályként” is emlegetett Medellín kartell könyörtelen feje, aki hatalmának csúcsán a világ kokainkereskedelmének 80 százalékát tartotta kézben, több milliárd dollárt keresett az 1980-as években a kábítószeren. Escobar egy egyszerű kolumbiai farmer gyermekeként született, de 35 éves korára a Forbes magazin szerint már a világ 7. leggazdagabb embere volt. Itt van tíz érdekes tény róla:

 

 

Fénykorában, a 80-as évek közepén a becslések szerint Escobar 420 millió dollárt keresett hetente, tehát évi 22 milliárd dolllárt.

Escobar hét egymás követő évben került fel a Forbes világ leggazdagabb milliárdosait tömörítő listájára.

1980 végére a világ kokainellátmányának 80 százalékát tartotta kézben.

A feltételezések szerint a Medellín kartell Floridán keresztül több mint 15 tonna kokaint csempészett az Egyesült Államokba mindennap.

Más perspektívába helyezve 5 amerikai kokainfelhasználóból 4 az „El Patrón” által szállított kokaint szívta.

Egy idő után már problémává vált, hogy nem tudták elég gyorsan tisztára mosni a hatalmas mennyiségű készpénzt, így a bevételek 10 százalékát kénytelenek voltak veszteségként leírni. Évi 2 milliárd dollár vált szó szerint a patkányok eledelévé.

A kokain királyaként is emlegetett Escobar havi 2500 dollárt költött befőttesgumira, hogy legyen mivel összefogni a készpénzt.

Egyszer egy éjszaka alatt a kandallóban eltüzelt kétmillió dollárt, mert a lánya fázott és nem volt türelme kivárni, amíg az emberei behoznak pár fahasábot.

Kolumbiában a Robin Hood becenevet adták neki, mivel rengeteget jótékonykodott.

Escobar 1991-ben alkut kötött Kolumbiával a börtönbe vonulásáról, de az ő általa építtetett luxusbörtönbe, mely a „La Catedral”, azaz a katedrális nevet kapta.

 

 

 

Vélemény, hozzászólás?


Notice: Undefined index: data_tabs in /home/happyfox/public_html/wp-content/plugins/facebook-pagelike-widget/fb_class.php on line 36