Az utas sem használhat traffipaxot jelző appot, ezért is büntetnek a németek

A sofőrnek feleleges azzal a kifogással előhozakodnia, hogy az anyósülésen lévő használta a tiltott alkalmazást.

Németországban tilos olyan alkalmazást, vagy készüléket használni, mely képes a sebességmérő eszközök előrejelzésére. A német rendőrök ezt komoly veszik, és a rajtakapott autósokat 75 eurós (29 ezer forint) pénzbírsággal, illetve egy büntetőponttal sújtják.

Tavaly januárban egy 64 éves sofőrt gyorshajtáson kaptak Heidelbergben, és az intézkedő rendőrök észrevették, hogy az elöl helyet foglaló hölgy utas egy traffipax előrejelzésre alkalmas applikációt használ az okostelefonján.

A férfi nem kívánta kifizetni a 100 eurós (38 ezer forint) bírságot, helyette bírósághoz fordult, a karlsruhei testület azonban nemrégiben elutasította a fellebezést, és jogszerűnek nyilvánította a büntetést.

A bíróság szerint sebességmérők előrejelzésére alkalmas applikációt sem a sofőr, sem utasa nem használhat.

A rádióadásokban ellenben beolvashatják a friss traffipax jelentéseket, illetve az autósok kézjelzéssel tudathatják egymással a sebességméréseket, már amennyiben ezzel nem veszélyeztetik a közlekedés biztonságát. A fényszóróval történő villogás viszont törvényellenes.

Magyarországon nem tilos a Waze-hez hasonló traffipax előrejelzésre is képes appok használata, mint ahogy a villogást sem büntetik, ha azzal nem vakítjuk el a többi sofőrt.

forrás: hvg


Notice: Undefined index: data_tabs in /home/happyfox/public_html/wp-content/plugins/facebook-pagelike-widget/fb_class.php on line 36