Szokta ezt csinálni a kutyád? Így mondja el, hogy szeret téged!

Akik voltak már kutyusok gazdái, azok tudhatják, hogy micsoda szeretet tud megbújni már egy alig pihegő kis szőrgombócban is. A kutyák szeretete nem ismer megalkuvást, és ugyan ki kell érdemelni őket, de ez nem is lesz annyira nehéz – hiszen számukra mi vagyunk egyedül a világon.

1. Közvetlenül, sokáig a szemedbe néz.

kutya szeretet

Ilyenkor oxitocin szabadul fel az agyában, ami segíti a kötődés kialakulását – ugyanez játszódik le anya és csecsemő között is.

2. Ásít, mikor ásítasz.

kutya szeretet

A kutyáknál is ugyanannyira ragadós az ásítás, mint az embereknél, és szimpátia, illetve szeretet alapján kezdenek ásítani az emberi ásítást látva.

3. Rád dől és/vagy a lábadra ül.

kutya szeretet

Így jelzi, hogy megbízik benned, számít rád, hogy te megvéded és vigyázol rá.

4. Hozzád bújik evés után.

kutya szeretet

A kutyáknak köztudottan fontos a hasuk, de az, amit közvetlenül evés után csinálnak, jelzi, hogy mi az, ami a legfontosabb a kis világukban az evésen kívül.

5. Felhúzza és mozgatja a szemöldökét.

kutya szeretet

6. Nyugodtan végignézi, ahogy elmész.

kutya szeretet

Ha a kutyád pánikol, mikor elindulsz otthonról, az inkább szeparációs szorongás jele, nem a szereteté. Ha viszont nyugodt marad, azzal jelzi, hogy eléggé szeret ahhoz, hogy megbízzon benned, és tudja, hogy nemsokára visszatérsz hozzá.

7. Üdvrivalgással köszönt, mikor hazaérsz.

  kutya szeretet

Farokcsóválás, ugrándozás, hanyatt vágódás – a legőszintébb örömkifejezés az érkezésedre. Ugye, hogy nincs is jobb annál, mint mikor ilyen fogadtatásra érsz haza?

8. A te szobádban alszik.

kutya szeretet

Ha nem is olyan szerencsés, hogy az ágyban alhat veled, a lakás összes szobája közül akkor is a tiédet választja, és az ágyad mellett vagy alatt van a kedvenc fekhelye, mégpedig azért, mert te vagy számára a falka legfontosabb tagja.

9. Odahozza neked a kedvenc játékát.

kutya szeretet

Nem csak azért csinálja ezt, mert játszani akar. Ezzel jelzi, hogy te vagy a falkavezér, és szeretne neked a legféltettebb kincsével kedveskedni, remélve hogy neked is annyira tetszik majd, mint neki.

10. Arcon nyal.

kutya szeretet

Imád puszit adni neked, és élvezi minden percét, ha szeretgeted és puszilgatod. Képzeld, a kutyák rögtön megérzik, ha tényleg szeretik őket, és csak azoknak viszonozzák a puszikat.

Vélemény, hozzászólás?


Notice: Undefined index: data_tabs in /home/happyfox/public_html/wp-content/plugins/facebook-pagelike-widget/fb_class.php on line 36